УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

След като поръчате, избраните от вас продукти са запазени в системата и изпратени за проверка в нашите магазини. Ще ви уведомим по имейл, веднага щом обработим поръчката, която сте направили и в моменти, в които променим състоянието й в клиентската сметка – във вашия профил.

Фактът, че продуктите са запазени от системата, не е гаранция, че ще ви бъдат доставени. Означава само, че са с приоритет и влизат в контролния ни списък за изпълнение на следващия ден. Като процедура, всички поръчки, извършени в ден X, се дават за проверка и изпълнение на следващия ден. Потвърждението им може да дойде в същия ден или до 2 работни дни в зависимост от броя на поръчките, промоциите и други обстоятелства.

Извършването на поръчка чрез сайта на Sportactive.bg не гарантира наличието на всички продукти, по следните причини:

  • продуктите визуализирани онлайн вече не съществуват във физическия ни склад, в складовете на магазините или други складови помещения поради някоя от следните причини – кражба от магазини, загуби, грешки в запасите и складовата система, ограничени запаси и други.
  • продуктите са дефектни или непълни, което може да бъде открито по време на процеса на тяхното потвърждение.

Гарантираме Ви, че непрекъснато работим за подобряването на системата ни и за подобряването на програмите за управление на инвентара. Качеството на услугите, които предлагаме е с приоритет номер 1, но има случаи, които все още са повлияни от човешкия фактор или технически грешки.

 

ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА ПОРЪЧКИ

Щом продуктите ви бъдат потвърдени от магазините ни, преминават в процес на готовност за доставка.

Ще получите потвърждение с важна информация около поръчката ви на мейла от който сте поръчали. Ако сте поръчали повече продукти и само някои от тях са налични за изпълнение и потвърдени, ще ви уведомим, кои от тях могат да бъдат доставени и които не.

От този момент нататък поръчката ви ще бъде доставена в рамките на 3 работни дни. Обикновено, този процес се случва в рамките на до 2 дни от момента на вашата поръчка. Потвърдените и подготвени поръчки за доставка се изпращат от магазините ни всеки ден в часовете между 14:00 и 17:00 часа.

Всички промени около поръчката Ви се виждат в секция „ПОРЪЧКИ“, в клиентския ви профил в сайта www.sportactive.bg

ДОСТАВКА НА ПОРЪЧКИТЕ

Доставката на продукти се осъществява, чрез куриерска компания ECONT. Тарифите за доставка са стандартни и варират спрямо желания тип на доставка.  В зависимост от вашата дестинация и крайната стойност на вашите поръчки, транспортните разходи могат да варират. Поръчките се доставят в рамките на 48 часа от датата на тяхното приемане от куриерската компания.

Доставката на поръчки на стойност над 150 лева е БЕЗПЛАТНА.

След като поръчката е готова, тя ще бъде взета от куриера и ще последва пътя към вас. Куриерът ще Ви уведоми за деня на доставката. Така винаги можете да се доуточните с него за подробности около времето на доставяне, за промени в адреса на доставката и други.

Обикновено доставката се извършва на втория ден от приемането на поръчката, но една доставка може да се забави по различни причини.

Куриерът ще донесе поръчките ви на посочения от вас адрес за доставка. Моля, очаквайте го в уговорения час или прехвърлете тази задача, към оторизирано от вас лице, което да приеме и плати поръчката.

При получаване на поръчката от куриер е необходимо да проверите външността на опаковката, важно е и не трябва да има видими повреди, щети и наранявания по нея.

Ако обаче забележите, че опаковката е сериозно повредена и подозирате, че продуктът може да бъде засегнат от това, може да откажете да приемете пратката и да ни информирате за случилото се. Ако опаковката не показва никакви видими повреди, вземете пакета и подпишете потвърждението за получаването му, предоставено ви от куриера. Куриерът има задължението да предаде всяка поръчка лично и когато е необходимо да се върне за доставка й.

По правило, ако куриерът не ви намери на посочения от вас адрес, той ще се обади на посочения от вас телефонен номер и ще обсъди с вас нов краен срок и час за доставка.

Ако и тогава не ви намери на адреса, поръчката ви ще бъде върната в магазина от който е изпратена. При връщането й, ще се свържем с вас, за да установим причината за отменената доставка и ще създадем нова пратка, ако това събитие е куриерска грешка.

ПЛАЩАНЕ НА ПОРЪЧКИ

Съществуват няколко варианта за плащане на вашите поръчки.

1. Можете да платите поръчките си с Кредитни или Дебитни карти издадени от VISA, MasterCard и други световно известни издатели на разплащателни карти.

2. Можете да платите поръчки изпълнени чрез услугата „Наложен платеж“ с кредитни и дебитни карти, чрез мобилните пос терминали на куриерите.

3. Можете да платите поръчките си и в брой при доставка на служителите на куриерската компания.

Методите на плащане 2 и 3 ви дават правото на още една безплатна услуга, наречена „Преглед“. Чрез нея можете да се възползвате и в рамките на 15 минути от доставянето на поръчките ви, можете да ги прегледате и изтествате в присъствието на служител от куриерската компания. След което, можете да ги запазите или върнете. В случай че решите да върнете поръчката си, моля извършете процедурите описани във Връщане на стока >